Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Deser na niepogodę


20.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kiwi
  • 17.5 dag  mąki
  • 4 łyżki  mleka
  • 5 łyżek  białego wytrawnego wina
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • 1/2 opakowania  cukru waniliowego
  • 4 dag  cukru pudru
  • olej
  • 30 dag  malin
  • 40 ml  likieru pomarańczowego

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę przesiać do miski. Dodać mleko, wino, jajko, cukier waniliowy i szczyptę soli, zmiksować. Odstawić na 20 minut.
  2. Kiwi obrać, pokroić w plastry i oprószyć cukrem pudrem. Plasterki kiwi nadziewać na widelec, maczać w cieście i smażyć na gorącym oleju na złotobrązowy kolor.
  3. Maliny umyć i przetrzeć przez sito o drobnych oczkach. Wymieszać z pozostałym cukrem pudrem i likierem.
  4. Gorące placuszki podawać polane sosem malinowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE