Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Deser na niepogodę


20.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kiwi
  • 17.5 dag  mąki
  • 4 łyżki  mleka
  • 5 łyżek  białego wytrawnego wina
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • 1/2 opakowania  cukru waniliowego
  • 4 dag  cukru pudru
  • olej
  • 30 dag  malin
  • 40 ml  likieru pomarańczowego

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę przesiać do miski. Dodać mleko, wino, jajko, cukier waniliowy i szczyptę soli, zmiksować. Odstawić na 20 minut.
  2. Kiwi obrać, pokroić w plastry i oprószyć cukrem pudrem. Plasterki kiwi nadziewać na widelec, maczać w cieście i smażyć na gorącym oleju na złotobrązowy kolor.
  3. Maliny umyć i przetrzeć przez sito o drobnych oczkach. Wymieszać z pozostałym cukrem pudrem i likierem.
  4. Gorące placuszki podawać polane sosem malinowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE