Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Deser z kiwi


29.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 5 sztuk kiwi
  • 50 g  biszkoptów
  • 125 ml  szampana półwytrawnego
  • 260 g  kremówki
  • 2 łyżki  cukru
  • 20 g  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Kiwi obierz, opłucz i pokrój w plastry. Kilka plastrów odłóż do dekoracji, a resztę zmiksuj lub rozgnieć widelcem. Do uzyskanego musu dodaj łyżkę cukru, wymieszaj i rozłóż do miseczek.
  2. Śmietanę ubij z łyżką cukru na sztywno. Masło rozpuść i przestudź.
  3. Biszkopty maczaj w szampanie i układaj na musie z kiwi. Wierzch polej stopionym masłem i przykryj bitą śmietaną. Deser udekoruj plasterkami kiwi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE