Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Deser z kiwi


29.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 5 sztuk kiwi
  • 50 g  biszkoptów
  • 125 ml  szampana półwytrawnego
  • 260 g  kremówki
  • 2 łyżki  cukru
  • 20 g  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Kiwi obierz, opłucz i pokrój w plastry. Kilka plastrów odłóż do dekoracji, a resztę zmiksuj lub rozgnieć widelcem. Do uzyskanego musu dodaj łyżkę cukru, wymieszaj i rozłóż do miseczek.
  2. Śmietanę ubij z łyżką cukru na sztywno. Masło rozpuść i przestudź.
  3. Biszkopty maczaj w szampanie i układaj na musie z kiwi. Wierzch polej stopionym masłem i przykryj bitą śmietaną. Deser udekoruj plasterkami kiwi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE