Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.11.2019 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Deser z kiwi


29.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 5 sztuk kiwi
  • 50 g  biszkoptów
  • 125 ml  szampana półwytrawnego
  • 260 g  kremówki
  • 2 łyżki  cukru
  • 20 g  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Kiwi obierz, opłucz i pokrój w plastry. Kilka plastrów odłóż do dekoracji, a resztę zmiksuj lub rozgnieć widelcem. Do uzyskanego musu dodaj łyżkę cukru, wymieszaj i rozłóż do miseczek.
  2. Śmietanę ubij z łyżką cukru na sztywno. Masło rozpuść i przestudź.
  3. Biszkopty maczaj w szampanie i układaj na musie z kiwi. Wierzch polej stopionym masłem i przykryj bitą śmietaną. Deser udekoruj plasterkami kiwi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE