Dzisiaj jest: Wtorek, 19.09.2017 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Domowa galaretka pomarańczowa


06.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk pomarańczy
  • 1 łyżeczka  startej skórki pomarańczowej
  • 50 g  cukru
  • 3 łyżeczki  żelatyny
  • kilka listków mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańcze umyj, obierz i wyciśnij z nich sok. Możesz go przecedzić albo zostawić z kawałkami miąższu usuwając tylko pestki i błonki.
  2. Sok zagotuj ze skórką pomarańczową i cukrem. Zdejmij garnek z ognia i dodaj żelatynę. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
  3. Tak przygotowaną galaretkę rozlej do miseczek. Wstaw do lodówki, by galaretka stężała.
  4. Przed podaniem ozdób listkami mięty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE