Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Domowe lody jagodowe


08.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kiedy pojawiają się pierwsze jagody od razu nachodzi mnie myśl o tym przepisie. Domowe lody jagodowe to bardzo zdrowa alternatywa sklepowych lodów. Polecam !

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 4 szklanki  świeżych jagód lub mrożonych jagód + kilka jagód do dekoracji
  • 2 szklanki  cukru
  • 2 łyżki  wody
  • 4 szklanki  chudej śmietany śmietany

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym naczyniu połącz jagody, cukier i wodę, doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia, aż cukier się rozpuści i jagody zmiękną.
  2. Przecedź masę i oddziel pestki i skórki.
  3. Wymieszaj ze śmietaną.
  4. Przykryj i wstaw do lodówki na noc i dobrze schłodź
  5. Napełnij pojemnik do lodów i zamroź.
  6. Podawać w pucharkach i udekorować każdy pucharek kilkoma świeżymi jagodami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE