Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.11.2019 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Domowe lody jagodowe


08.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kiedy pojawiają się pierwsze jagody od razu nachodzi mnie myśl o tym przepisie. Domowe lody jagodowe to bardzo zdrowa alternatywa sklepowych lodów. Polecam !

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 4 szklanki  świeżych jagód lub mrożonych jagód + kilka jagód do dekoracji
  • 2 szklanki  cukru
  • 2 łyżki  wody
  • 4 szklanki  chudej śmietany śmietany

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym naczyniu połącz jagody, cukier i wodę, doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia, aż cukier się rozpuści i jagody zmiękną.
  2. Przecedź masę i oddziel pestki i skórki.
  3. Wymieszaj ze śmietaną.
  4. Przykryj i wstaw do lodówki na noc i dobrze schłodź
  5. Napełnij pojemnik do lodów i zamroź.
  6. Podawać w pucharkach i udekorować każdy pucharek kilkoma świeżymi jagodami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE