Dzisiaj jest: Piątek, 20.07.2018 Imieniny: Czesława i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Domowe lody jagodowe


08.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kiedy pojawiają się pierwsze jagody od razu nachodzi mnie myśl o tym przepisie. Domowe lody jagodowe to bardzo zdrowa alternatywa sklepowych lodów. Polecam !

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 4 szklanki  świeżych jagód lub mrożonych jagód + kilka jagód do dekoracji
  • 2 szklanki  cukru
  • 2 łyżki  wody
  • 4 szklanki  chudej śmietany śmietany

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym naczyniu połącz jagody, cukier i wodę, doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia, aż cukier się rozpuści i jagody zmiękną.
  2. Przecedź masę i oddziel pestki i skórki.
  3. Wymieszaj ze śmietaną.
  4. Przykryj i wstaw do lodówki na noc i dobrze schłodź
  5. Napełnij pojemnik do lodów i zamroź.
  6. Podawać w pucharkach i udekorować każdy pucharek kilkoma świeżymi jagodami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE