Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Dwukolorowe ciasto z gruszkami


04.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 12 - 16 osób


Składniki

  • 1.25 szklanek  cukru
  • 125 g  margaryny
  • 2.75 szklanki  mąki
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki  mleka + 5 łyżek
  • 600 g  gruszek
  • 2 sztuki jajka
  • 2 łyżki  kakao
  • cukier puder
  • kilka kropel aromatu rumowego

Sposób przyrządzania:

  1. Margarynę utrzyj z cukrem, wbij jajka i wlej kilka kropel aromatu rumowego. Następnie ciągle ucierając, stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz 1/2 szklanki mleka.
  2. 2/3 powstałego ciasta przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ułóż obrane i pokrojone w kostkę gruszki.
  3. Do pozostałej części ciasta dodaj 5 łyżek mleka, kakao i ponownie zagnieć ciasto. Następnie cienką warstwą ciasta przykryj owoce. Piecz 45 minut w temperaturze 180 st. C.
  4. Przed podaniem ciasto posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE