Dzisiaj jest: Niedziela, 20.05.2018 Imieniny: Bernarda i Bazylego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Fondue czekoladowe


07.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

szwajcarska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 40 dag  gorzkiej czekolady
  • 300 ml  płynnej śmietanki (30-proc.)
  • 1 sztuka ananas (świeży)
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 1 sztuka zielone jabłko
  • 1 sztuka czerwone jabłko
  • 6 sztuk fig świeżych lub suszonych
  • 1 opakowanie  porzeczek

Sposób przyrządzania:

    Umyj i osusz owoce. Pokrój obraną pomarańczę i jabłka na ćwiartki. Ananas obierz i pokrój w kosteczkę, odetnij grubsze twarde części. Rozdziel wszystkie owoce na 6 talerzyków. W miseczce pokrusz czekoladę. Zagotuj śmietankę w naczyniu do fondue, dodaj pokruszoną czekoladę, zdejmij z ognia. Poczekaj, aż czekolada się rozpuści. Odstaw na 10 minut. Czekoladową śmietankę ponownie ustaw nad malutkim płomieniem. Zjadaj owoce, nabijając je na patyczek lub widelec i zanurzając w czekoladzie.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Bio żurawina Bio żurawina

    Producent: Bakalland


    Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Dieta raw food Dieta raw food

    Karolina i Maciej Szaciłło

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE