Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Galaretka w paski


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka galaretka agrestowa
  • 1 sztuka galaretka cytrynowa
  • 1 sztuka galaretka wiśniowa
  • 2 sztuki serki homogenizowane po 200g
  • 6 sztuk rurek waflowych
  • 4 łyżki  cukru pudru

Sposób przyrządzania:

  1. Galaretkę cytrynową rozpuścić według przepisu na opakowaniu,można użyć trochę mniej wody i ostudzić. Rozlać do 6 pucharków i wstawić do lodówki.
  2. Kiedy galaretka cytrynowa całkowicie stężeje, rozpuścić agrestową, ostudzić, wlać do pucharków, na galaretkę agrestową i znów wstawić do lodówki. Gdy ta stężeje, powtórzyć czynności z galaretką wiśniową.
  3. Na koniec ubić serki homogenizowane z cukrem pudrem.
  4. Przed podaniem przybrać galaretkę serkiem i rurkami waflowymi.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta lubię gotować


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE