Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Galaretka w paski


21.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka galaretka agrestowa
  • 1 sztuka galaretka cytrynowa
  • 1 sztuka galaretka wiśniowa
  • 2 sztuki serki homogenizowane po 200g
  • 6 sztuk rurek waflowych
  • 4 łyżki  cukru pudru

Sposób przyrządzania:

  1. Galaretkę cytrynową rozpuścić według przepisu na opakowaniu,można użyć trochę mniej wody i ostudzić. Rozlać do 6 pucharków i wstawić do lodówki.
  2. Kiedy galaretka cytrynowa całkowicie stężeje, rozpuścić agrestową, ostudzić, wlać do pucharków, na galaretkę agrestową i znów wstawić do lodówki. Gdy ta stężeje, powtórzyć czynności z galaretką wiśniową.
  3. Na koniec ubić serki homogenizowane z cukrem pudrem.
  4. Przed podaniem przybrać galaretkę serkiem i rurkami waflowymi.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE