Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Galaretka z owocami


19.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1/2 l  kefiru
  • 2 łyżeczki  mielonej żelatyny
  • 1 łyżka  cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • galaretka czerwona
  • 3 łyżki  gorącego mleka
  • owoce sezonowe bądź owoce z puszki
  • tarta czekolada do posypania

Sposób przyrządzania:

  1. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do schłodzenia. Na dno pucharków wlewamy część galaretki, wkładamy owoce i wstawiamy do lodówki.
  2. Żelatynę zalewamy małą ilością wody, a gdy napęcznieje, rozprowadzamy w gorącym mleku i odstawiamy.
  3. Do kefiru wsypujemy cukier puder i cukier waniliowy, roztrzepujemy robotem kuchennym. Gdy kefir się spieni, wlewamy żelatynę i jeszcze chwilę miksujemy. Wyjmujemy z lodówki pucharki ze stężałą galaretką i zalewamy przygotowanym kefirem.
  4. Do białej masy dodajemy owoce i wstawiamy do lodówki. Gdy zastygnie, zalewamy pozostałą galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki.
  5. Przed podaniem dekorujemy owocami i startą czekoladą.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE