Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gorące cynamonowe jabłka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże jabłka antonówki
  • 2 łyżki  miodu
  • 3 dag  roztopionego masła
  • 5 dag  rodzynek
  • 5 dag  siekanych migdałów
  • imbir
    Sos
  • 200 g  śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1 łyżeczka  mielonego cynamonu

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka umyj, odetnij plasterek na górze razem z ogonkiem. Wydrąż miąższ pozostawiając obwódkę ze skórki o grubości około 1 cm.
  2. Do miseczki wsyp rodzynki, migdały, miód, imbir i roztopione masło. Wymieszaj. Masą wypełnij wydrążone jabłka. Owoce owiń folią aluminiową.
  3. Blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową i rozłóż na niej zawinięte jabłka. Zapiekaj w 200 st. C przez 25 minut.
  4. Do śmietany dodaj cukier i cynamon, ubij. Podawaj osobno do gorących jabłek.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE