Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Gorące cynamonowe jabłka


12.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże jabłka antonówki
  • 2 łyżki  miodu
  • 3 dag  roztopionego masła
  • 5 dag  rodzynek
  • 5 dag  siekanych migdałów
  • imbir
    Sos
  • 200 g  śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1 łyżeczka  mielonego cynamonu

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka umyj, odetnij plasterek na górze razem z ogonkiem. Wydrąż miąższ pozostawiając obwódkę ze skórki o grubości około 1 cm.
  2. Do miseczki wsyp rodzynki, migdały, miód, imbir i roztopione masło. Wymieszaj. Masą wypełnij wydrążone jabłka. Owoce owiń folią aluminiową.
  3. Blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową i rozłóż na niej zawinięte jabłka. Zapiekaj w 200 st. C przez 25 minut.
  4. Do śmietany dodaj cukier i cynamon, ubij. Podawaj osobno do gorących jabłek.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE