Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Gorący deserek


13.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki pomarańcze
  • 4 sztuki żółtka
  • 150 g  śmietany kremówki
  • 2 sztuki kopiaste łyżki cukru pudru
  • 3 łyżeczki  likieru pomarańczowego

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki i oczyścić z błonek.
  2. Żółtka utrzeć z 1,5 łyżki cukru pudru. Dodać śmietanę i likier. Wymieszać.
  3. Krem rozlać do żaroodpornych miseczek, ułożyć cząstki pomarańczy i lekko posypać pozostałym cukrem pudrem.
  4. Piekarnik nagrzać do 200 st. C. Deser zapiekać około 5 minut, aż się przyrumieni.
  5. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE