Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2019 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Gorący deserek


13.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki pomarańcze
  • 4 sztuki żółtka
  • 150 g  śmietany kremówki
  • 2 sztuki kopiaste łyżki cukru pudru
  • 3 łyżeczki  likieru pomarańczowego

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki i oczyścić z błonek.
  2. Żółtka utrzeć z 1,5 łyżki cukru pudru. Dodać śmietanę i likier. Wymieszać.
  3. Krem rozlać do żaroodpornych miseczek, ułożyć cząstki pomarańczy i lekko posypać pozostałym cukrem pudrem.
  4. Piekarnik nagrzać do 200 st. C. Deser zapiekać około 5 minut, aż się przyrumieni.
  5. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE