Dzisiaj jest: Wtorek, 23.01.2018 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5787

Gruszkowy deserek


13.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże twarde gruszki
  • 4 sztuki orzechy włoskie
  • 4 sztuki truskawki
  • 4 łyżeczki  czarnych jagód
  • 8 łyżek  bitej śmietany
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki umyć, obrać ze skórki, przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne. Orzechy obrać z łupin i pokroić na połówki.
  2. W gruszkach, we wgłębienie po nasionach, włożyć po 2 połówki orzechów, truskawkę i łyżeczkę jagód. Owoce posypać cukrem.
  3. Połówki gruszek złożyć ze sobą i zawinąć w folię aluminiową. Tak przygotowane gruszki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać 15-20 minut w temperaturze 200 st. C.
  4. Podawać udekorowane bitą śmietaną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE