Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2019 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Gruszkowy deserek


13.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże twarde gruszki
  • 4 sztuki orzechy włoskie
  • 4 sztuki truskawki
  • 4 łyżeczki  czarnych jagód
  • 8 łyżek  bitej śmietany
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki umyć, obrać ze skórki, przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne. Orzechy obrać z łupin i pokroić na połówki.
  2. W gruszkach, we wgłębienie po nasionach, włożyć po 2 połówki orzechów, truskawkę i łyżeczkę jagód. Owoce posypać cukrem.
  3. Połówki gruszek złożyć ze sobą i zawinąć w folię aluminiową. Tak przygotowane gruszki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać 15-20 minut w temperaturze 200 st. C.
  4. Podawać udekorowane bitą śmietaną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE