Dzisiaj jest: Wtorek, 19.06.2018 Imieniny: Gerwazego i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Gruszkowy deserek


13.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże twarde gruszki
  • 4 sztuki orzechy włoskie
  • 4 sztuki truskawki
  • 4 łyżeczki  czarnych jagód
  • 8 łyżek  bitej śmietany
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki umyć, obrać ze skórki, przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne. Orzechy obrać z łupin i pokroić na połówki.
  2. W gruszkach, we wgłębienie po nasionach, włożyć po 2 połówki orzechów, truskawkę i łyżeczkę jagód. Owoce posypać cukrem.
  3. Połówki gruszek złożyć ze sobą i zawinąć w folię aluminiową. Tak przygotowane gruszki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać 15-20 minut w temperaturze 200 st. C.
  4. Podawać udekorowane bitą śmietaną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE