Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Jabłecznik z kruszonką


08.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 250 g  margaryny
  • 500 g  mąki
  • 350 g  cukru
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 150 ml  śmietany
  • 1 kg  jabłek
  • 3 sztuki żółtka
  • cukier puder do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i upraż z 1/2 szklanki cukru.
  2. Mąkę z proszkiem do pieczenia i miękką margaryną zmiksuj, dodaj resztę cukru, żółtka i śmietanę. 1/3 ciasta odłóż na kruszonkę, resztą wylep spód i boki blachy.
  3. Na cieście ułóż uprażone jabłka i posyp resztą pokruszonego w rękach ciasta.
  4. Piecz w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE