Dzisiaj jest: Wtorek, 23.10.2018 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Jabłecznik z kruszonką


08.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 250 g  margaryny
  • 500 g  mąki
  • 350 g  cukru
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 150 ml  śmietany
  • 1 kg  jabłek
  • 3 sztuki żółtka
  • cukier puder do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i upraż z 1/2 szklanki cukru.
  2. Mąkę z proszkiem do pieczenia i miękką margaryną zmiksuj, dodaj resztę cukru, żółtka i śmietanę. 1/3 ciasta odłóż na kruszonkę, resztą wylep spód i boki blachy.
  3. Na cieście ułóż uprażone jabłka i posyp resztą pokruszonego w rękach ciasta.
  4. Piecz w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE