Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Jabłkowe racuszki


09.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 8 osób


Składniki

  • 6 sztuk jabłek
  • 500 g  mąki pszennej
  • 500 ml  kefiru
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1 szczypta  soli
  • olej
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę przesiej do miski, dodaj jajka i kefir. Wymieszaj. Dodaj cukier, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Ponownie wymieszaj i odstaw na około 10 minut, by ciasto zgęstniało.
  2. Jabłka obierz i usuń gniazda nasienne. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wymieszaj z ciastem.
  3. Rozgrzej olej na patelni i łyżką nakładaj małe porcje ciasta, formując placuszki. Smaż z obu stron, aż będą rumiane.
  4. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE