Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jabłkowy przekładaniec


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

    Ciasto
  • 3 szklanki  mąki pszennej
  • 4 sztuki żółtka
  • 200 g  margaryny
  • 2 łyżki  kakao
  • 3/4 szklanki  cukru
    Pianka
  • 4 sztuki białka
  • 1/4 szklanki  cukru
  • 1 opakowanie  kisielu malinowego
    Dodatkowo
  • 3 sztuki jabłka
  • tłuszcz do wysmarowania blachy

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Do miski wrzuć żółtka, mąkę, margarynę i cukier. Zagnieć. Ciasto podziel na 3 części. Do jednej części dodaj kakao, Wymieszaj. Jedną część jasną i jedną ciemną włóż do zamrażalnika.
  2. Pianka: Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Wymieszaj z kisielem.
  3. Jabłkowy przekładaniec: Blachę wysmaruj tłuszczem, wyłóż jedną częścią białego ciasta.
  4. Jabłka umyj, obierz, oczyść z nasion, pokrój w plastry i ułóż na cieście.
  5. Na wierzch zetrzyj na tarce ciemną część ciasta z zamrażalnika. Następnie wyłóż piankę. Przykryj warstwą startego na tarce białego ciasta. Piecz 40 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE