Dzisiaj jest: Środa, 20.02.2019 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5836

Jagodowy pudding


25.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 ml  mleka
  • 340 g  kaszy manny
  • 1 łyżeczka  cukru waniliowego
  • 50 g  jagód

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko zagotuj z cukrem. Gdy zacznie wrzeć wsyp kaszę mannę i gotuj, aż lekko zgęstnieje. Następnie wsyp jagody i gotuj jeszcze chwilę.
  2. Przelej masę do miseczki i odstaw, by ostygła. Następnie wstaw do lodówki, by stężała.
  3. Podawaj udekorowane jagodami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE