Dzisiaj jest: Wtorek, 21.08.2018 Imieniny: Joanny i Franciszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Jogurt naturalny


18.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • mleko wiejskie odtłuszczone (1 - 1,5 l)
  • 2 łyżki  mleka w proszku granulowanego
  • jogurt naturalny bez cukru (150 ml)
  • 2 łyżki  cukru
  • termometr do płynów

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko zagotowujemy i schładzamy do temperatury 43st.C.
  2. Do ostudzonego mleka dodajemy mleko w proszku, cukier, jogurt i mieszamy.
  3. Rozlewamy do słoików typu twist, zakręcamy i umieszczamy w ciepłym miejscu.
  4. Aby utrzymać stałą temperaturę przez 7 godzin, okrywamy słoiczki kołdrą.
  5. Po tym czasie jogurt schładzamy. Przechowujemy w lodówce przez tydzień. Jogurt można podawać z owocami sezonowymi lub płatkami śniadaniowymi.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE