Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jogurt naturalny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • mleko wiejskie odtłuszczone (1 - 1,5 l)
  • 2 łyżki  mleka w proszku granulowanego
  • jogurt naturalny bez cukru (150 ml)
  • 2 łyżki  cukru
  • termometr do płynów

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko zagotowujemy i schładzamy do temperatury 43st.C.
  2. Do ostudzonego mleka dodajemy mleko w proszku, cukier, jogurt i mieszamy.
  3. Rozlewamy do słoików typu twist, zakręcamy i umieszczamy w ciepłym miejscu.
  4. Aby utrzymać stałą temperaturę przez 7 godzin, okrywamy słoiczki kołdrą.
  5. Po tym czasie jogurt schładzamy. Przechowujemy w lodówce przez tydzień. Jogurt można podawać z owocami sezonowymi lub płatkami śniadaniowymi.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE