Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kasza manna z brzoskwiniami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 osób


Składniki

  • 1 szklanka  i 2 łyżki mleka,
  • 1 szczypta  soli,
  • 2 łyżki  cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 1 łyżka  masła,
  • 2 łyżki  kaszy manny,
  • 1/4 szklanki  śmietany kremowej,
  • 2 szklanki  dojrzałych brzoskwiń bez pestek,
  • gęsty sok malinowy.

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotować mleko z masłem, cukrem i szczyptą soli.
  2. Dodać kaszę manną, cały czas mieszając.
  3. Gdy się zagotuje i zgęstnieje trzymać przez 10-12 minut na niewielkim ogniu, często mieszać (aż będzie miękka).
  4. Odstawić do przestygnięcia.
  5. Zimną kaszkę ubić z cukrem waniliowym, dodawać stopniowo śmietanę.
  6. Wrzucić pokrojone brzoskwinie i delikatnie mieszać.
  7. Wyłożyć deser do salaterki i odstawić do schłodzenia, a następnie wyłożyć na płaski półmisek.
  8. Pokroić, każdą porcję polać sokiem malinowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE