Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Kasza manna z brzoskwiniami


12.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 osób


Składniki

  • 1 szklanka  i 2 łyżki mleka,
  • 1 szczypta  soli,
  • 2 łyżki  cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 1 łyżka  masła,
  • 2 łyżki  kaszy manny,
  • 1/4 szklanki  śmietany kremowej,
  • 2 szklanki  dojrzałych brzoskwiń bez pestek,
  • gęsty sok malinowy.

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotować mleko z masłem, cukrem i szczyptą soli.
  2. Dodać kaszę manną, cały czas mieszając.
  3. Gdy się zagotuje i zgęstnieje trzymać przez 10-12 minut na niewielkim ogniu, często mieszać (aż będzie miękka).
  4. Odstawić do przestygnięcia.
  5. Zimną kaszkę ubić z cukrem waniliowym, dodawać stopniowo śmietanę.
  6. Wrzucić pokrojone brzoskwinie i delikatnie mieszać.
  7. Wyłożyć deser do salaterki i odstawić do schłodzenia, a następnie wyłożyć na płaski półmisek.
  8. Pokroić, każdą porcję polać sokiem malinowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE