Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Keks bez tłuszczu


19.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 12 osób


Składniki

  • 15 dag  mąki,
  • 15 dag  cukru,
  • 3 sztuki jaja,
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 15 dag  bakalii (rodzynków, migdałów, orzechów, daktyli, skórki pomarańczowej).

Sposób przyrządzania:

  1. Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, starannie wymieszać.
  2. Dołożyć drobno pokrojone i oprószone mąką bakalie, wszystko razem delikatnie wymieszać.
  3. Wąską, długą blaszkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą i napełnić ciastem.
  4. Piec w średnio gorącym piekarniku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE