Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Keks bez tłuszczu


19.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 12 osób


Składniki

  • 15 dag  mąki,
  • 15 dag  cukru,
  • 3 sztuki jaja,
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 15 dag  bakalii (rodzynków, migdałów, orzechów, daktyli, skórki pomarańczowej).

Sposób przyrządzania:

  1. Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, starannie wymieszać.
  2. Dołożyć drobno pokrojone i oprószone mąką bakalie, wszystko razem delikatnie wymieszać.
  3. Wąską, długą blaszkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą i napełnić ciastem.
  4. Piec w średnio gorącym piekarniku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE