Dzisiaj jest: Czwartek, 22.11.2018 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5823

Keksowe muffinki


22.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 11 - 12 osób


Składniki

  • 200 g  mąki pszennej
  • 50 g  mąki kukurydzianej
  • 1.5 łyżeczek  proszku do pieczenia
  • 1 szczypta  soli
  • 150 g  margaryny
  • 110 g  cukru
  • 200 ml  mleka
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka mieszanka keksowa

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp przesianą mąkę pszenną i kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj.
  2. Margarynę rozpuść z cukrem i ostudź.
  3. W miseczce wymieszaj jajka z mlekiem.
  4. Do mąki dodaj mleko z jajkami i roztopioną margarynę. Wymieszaj. Na koniec dodaj mieszankę keksową i ponownie wymieszaj.
  5. Foremki rozłóż na blasze do pieczenia i wypełniaj je masą muffinkową do 2/3 wysokości. Piecz 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE