Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Keksowe muffinki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 11 - 12 osób


Składniki

  • 200 g  mąki pszennej
  • 50 g  mąki kukurydzianej
  • 1.5 łyżeczek  proszku do pieczenia
  • 1 szczypta  soli
  • 150 g  margaryny
  • 110 g  cukru
  • 200 ml  mleka
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka mieszanka keksowa

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp przesianą mąkę pszenną i kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj.
  2. Margarynę rozpuść z cukrem i ostudź.
  3. W miseczce wymieszaj jajka z mlekiem.
  4. Do mąki dodaj mleko z jajkami i roztopioną margarynę. Wymieszaj. Na koniec dodaj mieszankę keksową i ponownie wymieszaj.
  5. Foremki rozłóż na blasze do pieczenia i wypełniaj je masą muffinkową do 2/3 wysokości. Piecz 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE