Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kokosanki


31.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 250 g  wiórków kokosowych
  • 60 g  masła
  • 150 g  cukru
  • 1 łyżka  mąki ziemniaczanej
  • 2 sztuki białka

Sposób przyrządzania:

  1. Masło rozpuść w garnku i dodaj 100 g cukru. Mieszaj, gotując na małym ogniu. Gdy cukier się rozpuści dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.
  2. Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj 50 g cukru, a po chwili mąkę. Utrzyj.
  3. Ubite białka delikatnie wymieszaj z masłem z wiórkami.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżeczką wykładaj na blachę masę, formując małe kuleczki. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE