Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kokosanki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 250 g  wiórków kokosowych
  • 60 g  masła
  • 150 g  cukru
  • 1 łyżka  mąki ziemniaczanej
  • 2 sztuki białka

Sposób przyrządzania:

  1. Masło rozpuść w garnku i dodaj 100 g cukru. Mieszaj, gotując na małym ogniu. Gdy cukier się rozpuści dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.
  2. Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj 50 g cukru, a po chwili mąkę. Utrzyj.
  3. Ubite białka delikatnie wymieszaj z masłem z wiórkami.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżeczką wykładaj na blachę masę, formując małe kuleczki. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE