Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 - 10 osób
Składniki
- 250 g wiórków kokosowych
- 60 g masła
- 150 g cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 sztuki białka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Masło rozpuść w garnku i dodaj 100 g cukru. Mieszaj, gotując na małym ogniu. Gdy cukier się rozpuści dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.
- Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj 50 g cukru, a po chwili mąkę. Utrzyj.
- Ubite białka delikatnie wymieszaj z masłem z wiórkami.
- Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżeczką wykładaj na blachę masę, formując małe kuleczki. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka