Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.11.2018 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5823

Kokosanki


31.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 250 g  wiórków kokosowych
  • 60 g  masła
  • 150 g  cukru
  • 1 łyżka  mąki ziemniaczanej
  • 2 sztuki białka

Sposób przyrządzania:

  1. Masło rozpuść w garnku i dodaj 100 g cukru. Mieszaj, gotując na małym ogniu. Gdy cukier się rozpuści dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.
  2. Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj 50 g cukru, a po chwili mąkę. Utrzyj.
  3. Ubite białka delikatnie wymieszaj z masłem z wiórkami.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżeczką wykładaj na blachę masę, formując małe kuleczki. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE