Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kolorowe bezy


07.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 9 - 10 osób


Składniki

  • 4 sztuki białka
  • 1 szczypta  soli
  • 250 g  cukru pudru
  • zielony barwnik spożywczy
  • żółty barwnik spożywczy
  • różowy barwnik spożywczy

Sposób przyrządzania:

  1. Białka dobrze schłodź. Przelej je do dużego naczynia, wsyp odrobinę soli i zmiksuj na sztywną pianę.
  2. Gdy piana będzie już bardzo dobrze ubita, ciągle miksując stopniowo wsypuj po trochu cukier puder. Miksuj, aż masa stanie się lśniąca i bardzo sztywna.
  3. Rozdziel pianę do 3 naczyń. Każdą część wymieszaj z kilkoma kroplami innego barwnika spożywczego.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Pianę nałóż do szprycy i wyciskaj ją na blachę, tworząc nieduże wianuszki. Zachowaj odstępy, by bezy się nie zlepiły.
  5. Piecz 45 minut w temperaturze 130 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE