Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Kolorowe bezy


07.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 9 - 10 osób


Składniki

  • 4 sztuki białka
  • 1 szczypta  soli
  • 250 g  cukru pudru
  • zielony barwnik spożywczy
  • żółty barwnik spożywczy
  • różowy barwnik spożywczy

Sposób przyrządzania:

  1. Białka dobrze schłodź. Przelej je do dużego naczynia, wsyp odrobinę soli i zmiksuj na sztywną pianę.
  2. Gdy piana będzie już bardzo dobrze ubita, ciągle miksując stopniowo wsypuj po trochu cukier puder. Miksuj, aż masa stanie się lśniąca i bardzo sztywna.
  3. Rozdziel pianę do 3 naczyń. Każdą część wymieszaj z kilkoma kroplami innego barwnika spożywczego.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Pianę nałóż do szprycy i wyciskaj ją na blachę, tworząc nieduże wianuszki. Zachowaj odstępy, by bezy się nie zlepiły.
  5. Piecz 45 minut w temperaturze 130 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE