Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2019 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Kolorowe bezy


07.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 9 - 10 osób


Składniki

  • 4 sztuki białka
  • 1 szczypta  soli
  • 250 g  cukru pudru
  • zielony barwnik spożywczy
  • żółty barwnik spożywczy
  • różowy barwnik spożywczy

Sposób przyrządzania:

  1. Białka dobrze schłodź. Przelej je do dużego naczynia, wsyp odrobinę soli i zmiksuj na sztywną pianę.
  2. Gdy piana będzie już bardzo dobrze ubita, ciągle miksując stopniowo wsypuj po trochu cukier puder. Miksuj, aż masa stanie się lśniąca i bardzo sztywna.
  3. Rozdziel pianę do 3 naczyń. Każdą część wymieszaj z kilkoma kroplami innego barwnika spożywczego.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Pianę nałóż do szprycy i wyciskaj ją na blachę, tworząc nieduże wianuszki. Zachowaj odstępy, by bezy się nie zlepiły.
  5. Piecz 45 minut w temperaturze 130 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE