Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Kolorowy przekładaniec


29.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

  • 30 dag  margaryny
  • 1.5 szklanek  cukru pudru
  • 12 sztuk jajek
  • 1.5 szklanek  mąki
  • 3 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 6 łyżek  kakao
  • 4 dag  mielonych orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 30 dag  cukru
  • 25 dag  masła
  • 1 opakowanie  zielonej galaretki
  • 1 opakowanie  czerwonej galaretki
  • 1 opakowanie  polewy czekoladowej

Sposób przyrządzania:

  1. Margarynę utrzyj z cukrem pudrem. Dodawaj po jednym żółtku, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z ubitymi na sztywno białkami. Ciasto podziel na 3 części. Do pierwszej dodaj 2 łyżki kakao, do drugiej - orzechy.
  2. Ciasto piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C. Każdą część upiecz oddzielnie w formie o wymiarach 38 x 22 cm.
  3. Mleko, cukier i resztę kakao gotuj przez ok. 10 minut, aż masa zgęstnieje. Po wystudzeniu ma mieć konsystencję krówki ciągutki. Następnie wymieszaj masę z utartym masłem. Galaretki rozpuść osobno w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu.
  4. Ciasto przekładaj w następujący sposób: placek orzechowy - 1/2 masy - tężejąca zielona galaretka - placek bez dodatków - 1/2 masy - czerwona galaretka - placek kakaowy.
  5. Polewę czekoladową przygotuj według przepisu na opakowaniu. Polej nią ciasto. Odstaw, by polewa zastygła.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE