Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Kopertki z niespodzianką


01.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 20 dag  twarogu
  • 20 dag  margaryny
  • 20 dag  mąki
  • cukier w kostkach
  • owoce (np. jabłka, gruszki, śliwki, nektarynki)
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Zagnieć twaróg, margarynę i mąkę. Włóż ciasto na 3 godziny do lodówki.
  2. Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj i pokrój na kwadraty o boku około 10 cm.
  3. Na środek każdego kwadratu połóż kawałek dowolnego owocu oraz kostkę cukru. Połącz rogi ciasta, tworząc kopertę.
  4. Gotowe kopertki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C. Piecz 30-35 minut. Po wyjęciu odstaw do wystygnięcia, a następnie posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE