Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Kremowy deser z sherry


29.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  budyniu waniliowego bez cukru
  • 1 opakowanie  śmietany kremówki
  • 45 ml  sherry
  • 40 g  cukru
  • 250 ml  mleka
  • 4 sztuki połówki brzoskwiń z puszki

Sposób przyrządzania:

  1. Budyń utrzyj z cukrem i 6 łyżkami mleka. Pozostałe mleko zagotuj i wlej do niego budyń roztarty z cukrem. Gotuj ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Gotowy budyń odstaw do ostygnięcia. Gdy już będzie zimny dodaj sherry i wymieszaj.
  2. Śmietanę ubij na sztywno. 2/3 ubitej śmietany dodaj do budyniu i wymieszaj. Krem z budyniu, sherry i śmietany rozłóż do miseczek i wstaw na 30 minut do lodówki.
  3. Deser przed podaniem udekoruj pozostałą bitą śmietaną i brzoskwiniami pokrojonymi w plasterki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE