Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.03.2019 Imieniny: Cyryla i Edwarda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5837

Kruche trójkąty


21.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 4 łyżki  cukru
  • 150 g  miękkiego masła
  • 150 g  mąki pszennej
  • 1 łyżka  kakao w proszku
  • 50 g  drobno posiekanej czekolady deserowej

Sposób przyrządzania:

  1. Posmarować cienko tłuszczem blache do pieczenia.
  2. Do miski włozyć wszystkie składniki w podanej wyżej kolejności i zagnieść ciasto. Przez chwilę wyrabiać.
  3. Wyłożyć ciasto na blachę i rozwałkować lub rozgnieść palcami, formując placek o srednicy 20 cm.
  4. Wokół brzegu zrobić palcem wgłębienia, tworząc ozdobną krawędź. Całe ciasto nakłuć widelcem i ostrym nożem zaznaczyć 12 porcji.
  5. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 st. C przez 40 minut, aż ciasto będzie twarde i złociste. Przestudzić i podzielić na 12 porcji. Przełożyć na metalową kratkę, aby całkowicie ostygło.
  6. PROPOZYCJA: Ciasto można włożyć do wysypanej mąką formy i dopiero wtedy postawić na blasze do pieczenia.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

arus151

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE