Dzisiaj jest: Piątek, 18.08.2017 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Kruchy blok


17.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 16 osób


Składniki

    Warstwa z białej czekolady
  • 55 g  masła
  • 1 łyżka  płynnego miodu
  • 150 g  białej czekolady
  • 50 g  podpieczone, preparowanego ryzu
    Warstwa z czekolady deserowej
  • 55 g  masła
  • 2 łyżki  płynnego miodu
  • 125 g  połamanej na kawałki czekolady deserowej
  • 75 g  podpieczonego, preparowanego ryżu

Sposób przyrządzania:

  1. Posmarować cienko tłuszczem kwadratową formę do pieczenia o boku długości 20 cm i wyłożyc pergaminem.
  2. Aby przygotować warstwę z białej czekolady, należy roztopić masło, miód i białą czekoladę w misce umieszczonej na rondlu z wrzącą wodą.
  3. Zdjąć z ognia, wsypać ryż i starannie wymieszać.
  4. Przełozyć do formy, docisnąć i wyrównać wierzch.
  5. Aby przygotować warstwę z ciemnej czekolady, należy roztopić masło, miód i czekoladę deserową w misce umieszczonej na rondlu z wrzącą wodą.
  6. Zdjąć z ognia, wsypać ryż i starannie wymieszać. Przełozyć na stwardniałą warstwę białej czekolady i schładzać w lodówce, aż kolejna warstwa równiez stężeje.
  7. Wyjąć blok z formy i ostrym nożem ostrożnie pokroić na małe, kwadratowe kawałki.
  8. RADA: Kruchy blok mozna przygotować 4 dni wczesniej i przechowywać dokładnie przykryty w lodówce.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

arus151

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE