Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Lekka babka kokosowa


07.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 30 dag  mąki
  • 10 dag  cukru
  • 4 sztuki jaja
  • 20 dag  masła roślinnego
  • 10 dag  wiórków kokosowych
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, dodawać na przemian, cały czas mieszając, po jednym jaju i mąkę z proszkiem, wsypać wiórki.
  2. Wyłożyć masę do foremki posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Piec w temperaturze 180-200 st, ok. 60 min.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE