Dzisiaj jest: Wtorek, 19.06.2018 Imieniny: Gerwazego i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Lekki deser


19.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk żółtek
  • 6 dag  cukru
  • 1/2 opakowania  cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka  otartej skórki cytryny
  • 1 sztuka mały kieliszek koniaku (może być rum lub sherry)
  • 8 sztuk biszkoptów

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka wbić do miski, dodać cukier. Utrzeć, aż staną się białe i dodać cukier waniliowy, skórkę z cytryny i koniak. Kontynuować miksowanie, aż powstanie puszysta masa.
  2. Miskę z żółtkami wstawić do garnka z gorącą wodą i ubijać na ciepłą, puszystą masę.
  3. Gdy masa zgęstnieje, przełożyć do szklanych miseczek. Podawać na ciepło udekorowane biszkoptami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE