Dzisiaj jest: Środa, 17.10.2018 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Miodownik


11.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

    Ciasto
  • 70 g  margaryny
  • 70 g  miodu wielokwiatowego
  • 4 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżeczka  sody oczyszczonej
  • 1 szklanka  cukru
  • 2 szklanki  mąki
    Masa
  • 2 szklanki  mleka
  • 8 łyżek  kaszy manny
  • 1 szklanka  cukru pudru
  • 200 g  masła
  • olejek cytrynowy
  • kwasek do smaku
  • powidła śliwkowe

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Wszystkie składniki ciasta włóż do miski, wymieszaj mikserem. Następnie ciasto przełóż na stół, zagnieć i podziel na 4 równe części. Każdą część ciasta rozwałkuj na cienki placek i upiecz osobno. Każdy placek piecz po 15 minut w temperaturze 180 st. C.
  2. Masa: Mannę ugotuj na mleku, wystudź. Pozostałe składniki utrzyj, dodając po łyżce ugotowanej kaszy.
  3. Miodownik: Upieczone placki ciasta posmaruj powidłami, przełóż masą. Lekko dociśnij, odstaw na godzinę do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE