Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2019 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Mrożona babka


16.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 2 sztuki pudełka serka homogenizowanego
  • 3 sztuki jaja
  • 3/4 szklanki  cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 5 dag  rodzynek
  • kilka marmoladek owocowych
  • 2 sztuki płaskie łyżeczki żelatyny
  • kilka posiekanych orzechów
  • kilka biszkoptów

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę zmiękczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuścić w odrobinie wrzątku.
  2. Serek utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać rodzynki i orzechy oraz pokrojone marmoladki, wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białek, wlewając po trochu żelatynę.
  3. Włożyć do formy z kominkiem, spłukanej zimną wodą i wysypanej cukrem, wstawić do lodówki. Przed podaniem zanurzyć formę na kilka sekund we wrzącej wodzie.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE