Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Mrożona babka


16.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 2 sztuki pudełka serka homogenizowanego
  • 3 sztuki jaja
  • 3/4 szklanki  cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 5 dag  rodzynek
  • kilka marmoladek owocowych
  • 2 sztuki płaskie łyżeczki żelatyny
  • kilka posiekanych orzechów
  • kilka biszkoptów

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę zmiękczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuścić w odrobinie wrzątku.
  2. Serek utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać rodzynki i orzechy oraz pokrojone marmoladki, wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białek, wlewając po trochu żelatynę.
  3. Włożyć do formy z kominkiem, spłukanej zimną wodą i wysypanej cukrem, wstawić do lodówki. Przed podaniem zanurzyć formę na kilka sekund we wrzącej wodzie.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE