Dzisiaj jest: Niedziela, 21.10.2018 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Mrożona babka


16.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 2 sztuki pudełka serka homogenizowanego
  • 3 sztuki jaja
  • 3/4 szklanki  cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 5 dag  rodzynek
  • kilka marmoladek owocowych
  • 2 sztuki płaskie łyżeczki żelatyny
  • kilka posiekanych orzechów
  • kilka biszkoptów

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę zmiękczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuścić w odrobinie wrzątku.
  2. Serek utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać rodzynki i orzechy oraz pokrojone marmoladki, wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białek, wlewając po trochu żelatynę.
  3. Włożyć do formy z kominkiem, spłukanej zimną wodą i wysypanej cukrem, wstawić do lodówki. Przed podaniem zanurzyć formę na kilka sekund we wrzącej wodzie.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE