Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Muffinki czekoladowe z jagodami


02.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 150 ml  mleka
  • 200 g  mąki
  • 100 g  kakao
  • 1.5 łyżek  proszku do pieczenia
  • 100 g  masła
  • 100 g  cukru brązowego
  • 1 szklanka  jagód

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka rozkłóć, aby stały się puszyste. Następnie dodaj mleko i energicznie wymieszaj. Ciągle mieszając, stopniowo wsypuj mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
  2. Masło utrzyj z cukrem i dodaj do masy. Dokładnie wymieszaj.
  3. Papilotki rozstaw na blasze do pieczenia i wypełnij je na 2/3 wysokości przygotowanym ciastem. W ciasto powkładaj jagody.
  4. Piecz 20-25 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE