Dzisiaj jest: Wtorek, 12.11.2019 Imieniny: Renaty i Witolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Muffinki czekoladowe z jagodami


02.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 150 ml  mleka
  • 200 g  mąki
  • 100 g  kakao
  • 1.5 łyżek  proszku do pieczenia
  • 100 g  masła
  • 100 g  cukru brązowego
  • 1 szklanka  jagód

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka rozkłóć, aby stały się puszyste. Następnie dodaj mleko i energicznie wymieszaj. Ciągle mieszając, stopniowo wsypuj mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
  2. Masło utrzyj z cukrem i dodaj do masy. Dokładnie wymieszaj.
  3. Papilotki rozstaw na blasze do pieczenia i wypełnij je na 2/3 wysokości przygotowanym ciastem. W ciasto powkładaj jagody.
  4. Piecz 20-25 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE