Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Muffinki czekoladowe


27.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1.5 sztuk tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2 szklanki  mąki
  • 1.5 szklanek  cukru pudru
  • 2 łyżki  kakao
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1/3 łyżeczki  sody
  • 3/4 szklanki  mleka
  • 1/3 szklanki  oleju
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka polewa czekoladowa

Sposób przyrządzania:

  1. Rozkrusz czekoladę. Jedną tabliczkę rozpuść w kąpieli wodnej i ostudź, a resztę posiekaj w drobną kostkę.
  2. Połącz suche składniki. Następnie wymieszaj mokre składniki, dodaj je do suchych i zmiksuj. Na końcu wlej rozpuszczoną czekoladę, wsyp kosteczki czekolady i ponownie wymieszaj.
  3. Masą napełnij papilotki umieszczone w foremce do muffinek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz około 20-25 minut.
  4. Gdy muffinki przestygną polej je polewą czekoladową, przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

mucha

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE