Dzisiaj jest: Sobota, 21.10.2017 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Muffinki czekoladowe


27.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1.5 sztuk tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2 szklanki  mąki
  • 1.5 szklanek  cukru pudru
  • 2 łyżki  kakao
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1/3 łyżeczki  sody
  • 3/4 szklanki  mleka
  • 1/3 szklanki  oleju
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka polewa czekoladowa

Sposób przyrządzania:

  1. Rozkrusz czekoladę. Jedną tabliczkę rozpuść w kąpieli wodnej i ostudź, a resztę posiekaj w drobną kostkę.
  2. Połącz suche składniki. Następnie wymieszaj mokre składniki, dodaj je do suchych i zmiksuj. Na końcu wlej rozpuszczoną czekoladę, wsyp kosteczki czekolady i ponownie wymieszaj.
  3. Masą napełnij papilotki umieszczone w foremce do muffinek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz około 20-25 minut.
  4. Gdy muffinki przestygną polej je polewą czekoladową, przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

mucha

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE