Dzisiaj jest: Środa, 23.01.2019 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Muffiny marchewkowe


02.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 12 - 15 osób


Składniki

  • 1 szklanka  cukru
  • 2 szklanki  startej marchewki
  • 1.5 szklanek  mąki
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1.5 łyżeczek  proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki  cynamonu
  • 1/2 łyżeczki  sody oczyszczonej
  • 3 sztuki jajka
  • 3/4 szklanki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i solą.
  2. Jajka utrzyj z cukrem i olejem. Dodaj startą marchewkę. Całość wymieszaj po czym dodaj do mąki. Wymieszaj wszystko na gładką masę.
  3. Papilotki rozłóż na blasze do pieczenia i wypełniaj je ciastem do 2/3 wysokości. Piecz w temperaturze 180 st. C przez 25 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE