Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Muffiny marchewkowe


02.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 12 - 15 osób


Składniki

  • 1 szklanka  cukru
  • 2 szklanki  startej marchewki
  • 1.5 szklanek  mąki
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1.5 łyżeczek  proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki  cynamonu
  • 1/2 łyżeczki  sody oczyszczonej
  • 3 sztuki jajka
  • 3/4 szklanki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i solą.
  2. Jajka utrzyj z cukrem i olejem. Dodaj startą marchewkę. Całość wymieszaj po czym dodaj do mąki. Wymieszaj wszystko na gładką masę.
  3. Papilotki rozłóż na blasze do pieczenia i wypełniaj je ciastem do 2/3 wysokości. Piecz w temperaturze 180 st. C przez 25 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE