Dzisiaj jest: Czwartek, 02.04.2020 Imieniny: Franciszka i Władysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Mus mandarynkowy


18.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki mandarynek w zalewie
  • 4 łyżeczki  żelatyny
  • 2 opakowania  jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki  cukru
  • listki melisy do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę namocz w zimnej wodzie i dokładnie wymieszaj, by nie było grudek.
  2. Mandarynki przelej z zalewą do miski. Odłóż 8 kawałków do dekoracji. Resztę zmiksuj na mus.
  3. Do musu dodaj 4 łyżki cukru i 2 opakowania jogurtu. Wymieszaj. Dolej żelatynę i jeszcze raz wymieszaj.
  4. Gotowy deser rozlej do miseczek i wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
  5. Podawaj udekorowane cząstkami mandarynek i listkami melisy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE