Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.09.2017 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Mus mandarynkowy


18.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki mandarynek w zalewie
  • 4 łyżeczki  żelatyny
  • 2 opakowania  jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki  cukru
  • listki melisy do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę namocz w zimnej wodzie i dokładnie wymieszaj, by nie było grudek.
  2. Mandarynki przelej z zalewą do miski. Odłóż 8 kawałków do dekoracji. Resztę zmiksuj na mus.
  3. Do musu dodaj 4 łyżki cukru i 2 opakowania jogurtu. Wymieszaj. Dolej żelatynę i jeszcze raz wymieszaj.
  4. Gotowy deser rozlej do miseczek i wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
  5. Podawaj udekorowane cząstkami mandarynek i listkami melisy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE