Dzisiaj jest: Czwartek, 18.07.2019 Imieniny: Kamila i Szymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5846

Mus mandarynkowy


18.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki mandarynek w zalewie
  • 4 łyżeczki  żelatyny
  • 2 opakowania  jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki  cukru
  • listki melisy do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę namocz w zimnej wodzie i dokładnie wymieszaj, by nie było grudek.
  2. Mandarynki przelej z zalewą do miski. Odłóż 8 kawałków do dekoracji. Resztę zmiksuj na mus.
  3. Do musu dodaj 4 łyżki cukru i 2 opakowania jogurtu. Wymieszaj. Dolej żelatynę i jeszcze raz wymieszaj.
  4. Gotowy deser rozlej do miseczek i wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
  5. Podawaj udekorowane cząstkami mandarynek i listkami melisy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE