Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Mus mandarynkowy


18.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki mandarynek w zalewie
  • 4 łyżeczki  żelatyny
  • 2 opakowania  jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki  cukru
  • listki melisy do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę namocz w zimnej wodzie i dokładnie wymieszaj, by nie było grudek.
  2. Mandarynki przelej z zalewą do miski. Odłóż 8 kawałków do dekoracji. Resztę zmiksuj na mus.
  3. Do musu dodaj 4 łyżki cukru i 2 opakowania jogurtu. Wymieszaj. Dolej żelatynę i jeszcze raz wymieszaj.
  4. Gotowy deser rozlej do miseczek i wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
  5. Podawaj udekorowane cząstkami mandarynek i listkami melisy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE