Dzisiaj jest: Czwartek, 14.12.2017 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Owsianki


28.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 25 dag  płatków owsianych
  • pół szklanki cukru
  • 10 dag  masła
  • jajo
  • olejek migdałowy

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki wsypać na suchą patelnię i stale mieszając zrumienić na złoty kolor. Gdy przestygną, dodać żółtko, masło, cukier, ubitą pianę z białka, olejek migdałowy i wyrobić masę.
  2. Uformować ręką kulki, ułożyć łyżką na blaszce i upiec na złoty kolor.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE