Dzisiaj jest: Środa, 20.11.2019 Imieniny: Feliksa i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Palmiery czekoladowo-orzechowe


17.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 13 - 26 osób


Składniki

  • 375 g  gotowego ciasta francuskiego
  • 8 łyżek  gotowego kremu orzechowo-czekoladowego
  • 50 g  posiekanych orzechów laskowych
  • 2 łyżeczki  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Posmarować cienko tłuszczem blachę do pieczenia. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto francuskie, tworząc prostokąt o wymiarach 38 na 23 cm.
  2. Rozsmarować szpatułką krem orzechowo-czekoladowy na cieście i posypać posiekanymi orzechami.
  3. Zawinąć jeden brzeg ciasta do wewnątrz, następnie zawinąć podobnie drugi, aby zetknęły się pośrodku ciasta. Zwilżyć je w tym miejscu wodą i docisnąć. Ostrym nożem pokroić ciasto na plastry. Położyć każdy osobno na blasze i lekko docisnąć łopatką. Posypać cukrem.
  4. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220 st. C przez 10-15 minut, aż będą złociste. Przełożyć na metalową kratkę i ostudzić.
  5. PROPOZYCJA: Aby uzyskać intensywniejszy smak czekolady, zanurzać palmiery do połowy w stopionej czekoladzie.
  6. RADY: Palmiery można podawać na zimno, ale smaczniejsze są na ciepło. Można je również zamrozić w szczelnie zamkniętym pojemniku i przechowywać w zamrażalniku do 3 miesięcy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

arus151

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE