Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Pianka brzoskwiniowa


04.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

  • 50 dag  brzoskwiń z puszki
  • 1 sztuka paczka markiz z kremem
  • 1 opakowanie  galaretki brzoskwiniowej
  • 250 ml  śmietany kremówki
  • 2 łyżki  żelatyny
  • 1 łyżka  cukru wanilinowego
  • 1 sztuka laska cynamonu
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • 1 łyżka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie odsącz, przełóż do garnka, zmiksuj. Następnie dodaj laskę cynamonu, pasek skórki z cytryny i zagotuj. Zdejmij z ognia i wyjmij cynamon oraz skórkę cytrynową.
  2. Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki gorącego musu brzoskwiniowego, a następnie wlej do reszty musu. Wymieszaj i odstaw, żeby ostygło.
  3. Schłodzoną śmietanę ubij z cukrem wanilinowym i połącz z musem owocowym.
  4. Galaretkę rozpuść w mniejszej ilości wrzątku niż podano na opakowaniu. Odstaw by stężała, a gdy zastygnie pokrój w kostkę i wrzuć do musu z brzoskwiń.
  5. Jednorazową formę keksówkę schłodź przez kilka minut w lodówce.Na dnie formy ułóż polane stopionym masłem rozdrobnione markizy, dociśnij. Na wierzch wylej mus z brzoskwiń i wstaw do lodówki, by zastygło.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE