Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Piegusek z bakaliami


14.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 250 g  bakalii (morele, orzechy włoskie, żurawina, rodzynki)
  • 125 g  margaryny
  • 1 szklanka  cukru
  • 1 szklanka  białek (ok. 7 sztuk)
  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 1 szklanka  maku
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • pergamin

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z makiem i proszkiem do pieczenia.
  2. Margarynę rozpuść w garnku, odstaw do ostygnięcia.
  3. Białka ubij na sztywną pianę. Do ubitych białek dodawaj stopniowo, ciągle mieszając, sypkie składniki. Na koniec dodaj rozpuszczoną margarynę i bakalie. Delikatnie wymieszaj.
  4. Ciasto przełóż do wyłożonej pergaminem formy keksowej. Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE