Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Piegusek z bakaliami


14.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 250 g  bakalii (morele, orzechy włoskie, żurawina, rodzynki)
  • 125 g  margaryny
  • 1 szklanka  cukru
  • 1 szklanka  białek (ok. 7 sztuk)
  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 1 szklanka  maku
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • pergamin

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z makiem i proszkiem do pieczenia.
  2. Margarynę rozpuść w garnku, odstaw do ostygnięcia.
  3. Białka ubij na sztywną pianę. Do ubitych białek dodawaj stopniowo, ciągle mieszając, sypkie składniki. Na koniec dodaj rozpuszczoną margarynę i bakalie. Delikatnie wymieszaj.
  4. Ciasto przełóż do wyłożonej pergaminem formy keksowej. Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE