Dzisiaj jest: Środa, 22.01.2020 Imieniny: Anastazegoi, Dzień Dziadka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Pierożki z jabłkami


05.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 4 szklanki  mąki
  • 1 kostka  margaryny
  • 7 dag  drożdży
  • 1 szklanka  śmietany
  • jajo
  • aromat waniliowy
  • 1 kg  jabłek

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie składniki ciasta wyrobić jak na pierogi. Musi być miękkie. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć sok. Jeśli są bardzo kwaśne, lekko osłodzić.
  2. Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, nakładać jabłka i sklejać pierożki. Posmarować ciastka rozmąconym jajem, posypać cukrem, upiec.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE