Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Placek cytrynowy


05.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 25 dag  cukru
  • 4-5 sztuk jaj
  • 25 dag  margaryny
  • 18 dag  mąki pszennej
  • 18 dag  mąki ziemniaczanej
  • skórka starta z 2-3 cytryn
  • sok z jednej cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki ciasta po kolei dodawać do miski i miksować ze sobą na jednolitą masę lub najpierw utrzeć w misce cukier i jajka, następnie dodać margarynę, skórkę, dosypać obie mąki i wlać sok z cytryny. Można dodać łyżeczkę proszku do pieczenie, ale jeśli ciasto będzie dobrze utarte lub zmiksowane - nie jest to potrzebne.
  2. Wysmarować formę margaryną, obsypać tartą bułką, włożyć ciasto i piec ok. 40 min.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE