Dzisiaj jest: Czwartek, 18.10.2018 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Placek z musem brzoskwiniowym


14.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

    Ciasto kakaowe
  • 3 sztuki jajka
  • 3/4 szklanki  cukru
  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 1/4 szklanki  oleju
  • 1/4 szklanki  przegotowanej wody
  • 2 łyżki  kakao
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
    Mus brzoskwiniowy
  • 1 opakowanie  galaretki brzoskwiniowej
  • 5 sztuk brzoskwiń
    Dodatkowo
  • 100 g  masy marcepanowej
  • papier do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto kakaowe: Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, olej i wodę. Wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej na blachę ciasto. Piecz 35 minut w temperaturze 180 st. C.
  2. Mus brzoskwiniowy: Galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody. Brzoskwinie obierz, wyjmij pestki, zmiksuj. Owoce połącz z galaretką.
  3. Placek z musem brzoskwiniowym: Masę marcepanową rozwałkuj, a następnie wyłóż na ostudzone ciasto. Zastygający mus wyłóż na masę marcepanową. Wstaw do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE