Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 15 osób
Składniki
- Ciasto kakaowe
- 3 sztuki jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/4 szklanki oleju
- 1/4 szklanki przegotowanej wody
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Mus brzoskwiniowy
- 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej
- 5 sztuk brzoskwiń
- Dodatkowo
- 100 g masy marcepanowej
- papier do pieczenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto kakaowe: Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, olej i wodę. Wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej na blachę ciasto. Piecz 35 minut w temperaturze 180 st. C.
- Mus brzoskwiniowy: Galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody. Brzoskwinie obierz, wyjmij pestki, zmiksuj. Owoce połącz z galaretką.
- Placek z musem brzoskwiniowym: Masę marcepanową rozwałkuj, a następnie wyłóż na ostudzone ciasto. Zastygający mus wyłóż na masę marcepanową. Wstaw do lodówki.
Źródło przepisu: moja Kuchnia