Dzisiaj jest: Piątek, 19.07.2019 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5846

Pomarańcze w syropie


07.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

tajlandzka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki pomarańcze
  • niepełna szklanka (22 dag) cukru
  • 1.5 szklanek  wody
  • 1 łyżeczka  wody różanej

Sposób przyrządzania:

    Pomarańczowe fileciki przełóż do szklanej miski, odstaw. Zagotuj wodę z cukrem w rondelku na małym ogniu. Gotuj 15 minut, co jakiś czas mieszając, aż syrop zgęstnieje. Teraz dodaj wodę różaną, wymieszaj. Syropem polej cząstki pomarańczy, odstaw do ostygnięcia. Podawaj po schłodzeniu.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

    Dorota Drozd

    Wydawnictwo: RM


    Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE