Dzisiaj jest: Piątek, 24.11.2017 Imieniny: Jana i Flory



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Puchar wiśniowy


16.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 600 g  wiśni
  • 40 sztuk wiśniówki
  • 250 ml  białego wina
  • kieliszek białego porto
  • 60 g  brązowego cukru
  • laska cynamonu
  • 400 g  kremowego serka
  • 100 g  mascarpone
  • 40 ml  soku z cytryny
  • 5 łyżek  cukru pudru

Sposób przyrządzania:

  1. Wiśnie umyć, wyjąć pestki, zalać wiśniówką. Odstawić na 30 minut.
  2. W rondlu zagrzać wino, porto, cukier, cynamon i gotować, aż płyn zgęstnieje. Dodać wiśnie z wiśniówką i gotować 2-3 minuty.
  3. Serek połączyć z mascarpone, sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Rozłożyć do pucharków. Zalać płynem, dodać owoce. Schłodzić.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE