Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Puchar wiśniowy


16.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 600 g  wiśni
  • 40 sztuk wiśniówki
  • 250 ml  białego wina
  • kieliszek białego porto
  • 60 g  brązowego cukru
  • laska cynamonu
  • 400 g  kremowego serka
  • 100 g  mascarpone
  • 40 ml  soku z cytryny
  • 5 łyżek  cukru pudru

Sposób przyrządzania:

  1. Wiśnie umyć, wyjąć pestki, zalać wiśniówką. Odstawić na 30 minut.
  2. W rondlu zagrzać wino, porto, cukier, cynamon i gotować, aż płyn zgęstnieje. Dodać wiśnie z wiśniówką i gotować 2-3 minuty.
  3. Serek połączyć z mascarpone, sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Rozłożyć do pucharków. Zalać płynem, dodać owoce. Schłodzić.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE