Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Rogaliki drożdżowe z nadzieniem


15.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 20 - 24 osób


Składniki

  • 1/2 kostki  margaryny
  • 2.5 dag  drożdży
  • 1/8 szklanki  ciepłego mleka
  • 4 łyżeczki  cukru
  • 1.5 szklanek  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • marmolada
  • krem czekoladowy

Sposób przyrządzania:

  1. Margarynę zagrzej, by była miękka (ale nie płynna).
  2. Drożdże pokrusz do mleka. Dodaj cukier i wymieszaj do momentu, aż składniki się połączą.
  3. Mąkę wsyp do miski. Dodaj szczyptę soli, margarynę, jajko i rozczyn z drożdży. Mieszaj łyżką, aż składniki się połączą. Przykryj miskę i wstaw na godzinę do lodówki.
  4. Ciasto podziel na pół i rozwałkuj. Z każdej połówki wytnij 12 trójkątów. Weź jeden trójkąt i na środek wyłóż marmoladę lub krem czekoladowy. Zwiń trójkąt w rogalik i posmaruj go mlekiem. Kontynuuj do wyczerpania składników.
  5. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej przygotowane rogaliki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 15 minut. Ostudź i udekoruj polewą czekoladową.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE