Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Rogaliki z dżemem


15.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 3 szklanki  mąki
  • 1 kostka  margaryny
  • 3 łyżki  cukru
  • 5 dag  drożdży
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szczypta  soli
  • 3/4 szklanki  ciepłego mleka
  • 1 sztuka słoiczek dżemu
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Jajko rozetrzyj z drożdżami. Dodaj sól, mąkę, cukier, miękką margarynę i tyle mleka, abu wyrobić gładkie ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
  2. Ciasto podziel na kilka kawałków. Każdy rozwałkuj na koło o grubości 0,7 mm i pokrój na 8 trójkątów (jak pizzę). Na każdy trójkąt nałóż łyżeczkę dżemu. Zawiń od szerszego końca, formując rogaliki.
  3. Piecz na złoty kolor przez 20 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Wystudź. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE