Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Rogaliki z dżemem


15.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 3 szklanki  mąki
  • 1 kostka  margaryny
  • 3 łyżki  cukru
  • 5 dag  drożdży
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szczypta  soli
  • 3/4 szklanki  ciepłego mleka
  • 1 sztuka słoiczek dżemu
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Jajko rozetrzyj z drożdżami. Dodaj sól, mąkę, cukier, miękką margarynę i tyle mleka, abu wyrobić gładkie ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
  2. Ciasto podziel na kilka kawałków. Każdy rozwałkuj na koło o grubości 0,7 mm i pokrój na 8 trójkątów (jak pizzę). Na każdy trójkąt nałóż łyżeczkę dżemu. Zawiń od szerszego końca, formując rogaliki.
  3. Piecz na złoty kolor przez 20 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Wystudź. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE