Dzisiaj jest: Czwartek, 15.11.2018 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Ryż ze świeżymi owocami


19.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  ugotowanego ryżu
  • 2 szklanki  mleka
  • 1-2 sztuki starte jabłka (truskawki lub maliny)
  • cynamon
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż gotować z mlekiem pod przykryciem na małym ogniu przynajmniej 20 min. Połowę ugotowanego ryżu rozłożyć na półmisku, na nim położyć warstwę surowych owoców i znów przykryć ryżem. Wstawić do lodówki i ochłodzić.
  2. Deser podawać posypany cukrem pudrem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE