Dzisiaj jest: Niedziela, 18.11.2018 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Sernik kokosowy z kakaową kruszonką


04.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 1 kg  mielonego twarogu
  • 7 sztuk jajek
  • 3 szklanki  mąki pszennej
  • 3 łyżki  ciemnego kakao
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki cukru
  • 35 dag  masła
  • 15 dag  wiórków kokosowych
  • 10 dag  rodzynek
  • sok z jednej cytryny
  • 1 sztuka torebka budyniu waniliowego (na 1/2 litra mleka)
  • 1 sztuka i 1/2 łyżki kaszy manny

Sposób przyrządzania:

  1. Rozbij 5 jajek, oddziel żółtka od białek. Z mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru, 20 dag masła, 5 żółtek i kakao szybko zagnieć ciasto. Rozdziel je na dwie części. Z jednej uformuj kulę i włóż ją do zamrażalnika, a drugą grubo zetrzyj wprost do tortownicy wyłożonej pergaminem.
  2. Pozostałe masło stop. Twaróg wymieszaj z 1 szklanką cukru i stopionym masłem. Utrzyj na gładką, jednolitą masę. Dodaj do niej 2 pozostałe jajka, sok z cytryny, proszek budyniowy oraz rodzynki, mannę i wiórki kokosowe. (Rodzynki możesz wcześniej lekko oprószyć mąką, by nie opadły na spód ciasta). Masę serową dobrze wymieszaj i rozsmaruj na spodzie z kruszonki.
  3. Wyjmij zamrożone ciasto. Grubo zetrzyj wprost na wierzch sernika. Wstaw go do piekarnika rogrzanego do temeperatury 180 stopni. Piecz 55 minut. Wystudź w wyłączonym piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Zimne ciasto wyjmij z formy. Możesz je oprószyć cukrem pudrem albo startą czekoladą.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE