Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Słodycz jesieni według Pani Ambasador


12.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  płatków owsianych,
  • 1 łyżeczka  masła,
  • 1 łyżka  cukru pudru,
  • 1/2 l  leśnych jeżyn,
  • 1/2 l  śliwek węgierek,
  • 1/2 szklanki  białego wina deserowego,
  • 3 łyżki  płynnego miodu,
  • 1 łyżka  soku z cytryny,
  • 4 łyżki  bitej śmietany.

Sposób przyrządzania:

  1. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wsypać płatki owsiane i cukier puder. Cały czas mieszamy. Płatki powinny mieć kolor rumiany.
  2. Zestawić z ognia, przesypać do miski i lekko zmiażdżyć.
  3. Wino połączyć z miodem i sokiem z cytryny.
  4. Owoce rozłożyć w pucharkach, zalać miodowym winem, przykryć i wstawić do lodówki.
  5. Bezpośrednio przed podaniem deseru nałożyć na owoce porcję bitej śmietany i posypać zrumienionymi płatkami owsianymi.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE