Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Słodycz jesieni według Pani Ambasador


12.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  płatków owsianych,
  • 1 łyżeczka  masła,
  • 1 łyżka  cukru pudru,
  • 1/2 l  leśnych jeżyn,
  • 1/2 l  śliwek węgierek,
  • 1/2 szklanki  białego wina deserowego,
  • 3 łyżki  płynnego miodu,
  • 1 łyżka  soku z cytryny,
  • 4 łyżki  bitej śmietany.

Sposób przyrządzania:

  1. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wsypać płatki owsiane i cukier puder. Cały czas mieszamy. Płatki powinny mieć kolor rumiany.
  2. Zestawić z ognia, przesypać do miski i lekko zmiażdżyć.
  3. Wino połączyć z miodem i sokiem z cytryny.
  4. Owoce rozłożyć w pucharkach, zalać miodowym winem, przykryć i wstawić do lodówki.
  5. Bezpośrednio przed podaniem deseru nałożyć na owoce porcję bitej śmietany i posypać zrumienionymi płatkami owsianymi.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE