Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Suflet pomarańczowy


27.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 sztuk białek
  • 6 łyżek  cukru
  • 4 sztuki żółtka
  • 24 g  mąki ziemniaczanej
  • 5 dag  posiekanych migdałów
  • 15 ml  brandy
  • sok z 2 pomarańczy
  • 4 sztuki pomarańcze

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańcze umyj, odkrój z nich mały kapelusz z góry i wydrąż by ze skórki powstały miseczki.
  2. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę ziemniaczaną, migdały, sok z pomarańczy i cytryny oraz brandy. Wymieszaj.
  3. Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy z żółtek. Delikatnie wymieszaj.
  4. Pomarańczowe foremki napełnij do wysokości 3/4 przygotowaną masą.
  5. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 25 minut. Podawaj gorące.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE