Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Suflet pomarańczowy


27.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 sztuk białek
  • 6 łyżek  cukru
  • 4 sztuki żółtka
  • 24 g  mąki ziemniaczanej
  • 5 dag  posiekanych migdałów
  • 15 ml  brandy
  • sok z 2 pomarańczy
  • 4 sztuki pomarańcze

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańcze umyj, odkrój z nich mały kapelusz z góry i wydrąż by ze skórki powstały miseczki.
  2. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę ziemniaczaną, migdały, sok z pomarańczy i cytryny oraz brandy. Wymieszaj.
  3. Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy z żółtek. Delikatnie wymieszaj.
  4. Pomarańczowe foremki napełnij do wysokości 3/4 przygotowaną masą.
  5. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 25 minut. Podawaj gorące.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE