Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Suflet pomarańczowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 sztuk białek
  • 6 łyżek  cukru
  • 4 sztuki żółtka
  • 24 g  mąki ziemniaczanej
  • 5 dag  posiekanych migdałów
  • 15 ml  brandy
  • sok z 2 pomarańczy
  • 4 sztuki pomarańcze

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańcze umyj, odkrój z nich mały kapelusz z góry i wydrąż by ze skórki powstały miseczki.
  2. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę ziemniaczaną, migdały, sok z pomarańczy i cytryny oraz brandy. Wymieszaj.
  3. Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy z żółtek. Delikatnie wymieszaj.
  4. Pomarańczowe foremki napełnij do wysokości 3/4 przygotowaną masą.
  5. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 25 minut. Podawaj gorące.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE