Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2019 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Tarta brzoskwiniowa


24.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 25 dag  mąki
  • 1/2 kostki  margaryny
  • 2 łyżki  cukru pudru
  • 1 szczypta  soli
  • 1/2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki  wody
  • 1/2 kg  brzoskwiń
  • 1 opakowanie  galaretki morelowej

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wrzuć mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, margarynę, wodę, 1 łyżkę cukru pudru i szczyptę soli. Zagnieć ciasto, zawiń je w folię i włóż je na 15 minut do lodówki.
  2. Formę na tartę wysmaruj margaryną i wyklej ją ciastem formując rancik o wysokości 1 cm. Piecz 15 - 20 minut w temperaturze 180 st. C.
  3. Galaretkę rozrób w trochę mniejszej ilości wody, niż podano w przepisie na opakowaniu.
  4. Owoce umyj, osusz, obierz ze skórki. Pokrój na ćwiartki i wyjmij pestki. Ułóż je na upieczonym kruchym spodzie, posyp cukrem pudrem i zalej lekko stężałą galaretką. Wstaw do lodówki, aby całość zastygła.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE